keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Kinuskilla aateloitu omenakakku

Tähän omenakakkuun tulee cashewpähkinöitä sekä kinuskia. Otin mallia Dansukkerin reseptistä. Käytin tosin kaupan valmista kinuskikastiketta ja reseptistä poiketen korvasin ranskankerman turkkilaisella jogurtilla. Jogurttia ei valmiin kakun pinnalta tosin huomannut, mutta antoihan se kivan näköisen pinnan.





18 cm irtopohjavuoka


Pohja
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1,75 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia

Pinnalle
2 kotimaista omenaa kuutioina
100 g turkkilaista jogurttia
2 tl vaniljasokeria
1 tl perunajauhoja
1 dl cashewpähkinöitä
3 rkl sokeria
 
kinuskikastiketta (valmista tai itse tehtyä)


Voitele irtopohjavuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli ja lisää seos taikinaan huolellisesti sekoittaen. Levitä taikina vuoan pohjalle. Ripottele omenakuutiot päälle.

Sekoita turkkilainen jogurtti, vaniljasokeri ja perunajauhot ja valuta seos omenakuutioiden päälle. Ripottele pähkinät ja sokeri päälle.

Paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla.

Jäähdytä haaleaksi, irrota rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille.

Valuta kinuskikastiketta kakun päälle juuri ennen tarjoamista.

1 kommentti: