perjantai 22. syyskuuta 2017

Suklaakakku suklaisella juustokakkukerroksella

Tässä herkkua suklaanhimoon :) Pohjana ihanan täyteläinen kostea suklaakakku ja päällä makeutta taittaa suklainen pehmeä juustokakkukerros.







18 cm irtopohjavuoka


Pohja:
100 g suklaata (Fazerin tumma)
100 g voita
2 dl tomusokeria
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja


Juustokakkukerros:
1,25 dl flora vanillaa
125 g mascarponejuustoa
50 g suklaata (fazerin tumma)


Sulata voi mikrossa. Lisää suklaa paloina. Sekoittele että sulaa, tarvittaessa sulata lisää varovasti mikrossa. Lisää tomusokeri. Lisää munat yksi kerrallaan.. Lisää jauhot. Kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 13-15 minuuttia. Anna vähän jäähtyä vuoassa. Irroita vuoasta kahden lastan avulla tarjoilulautaselle. Anna pohjan jäähtyä kokonaan.


Juustokakkukerrokseen sulata suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä vähintään kädenlämpöiseksi. Vispaa flora vanilla. Lisää mascarponejuusto. Ota ensin seoksesta pari ruokalusikallista sulan suklaa sekaan ja sekoita nopeasti. Sitten lisää se lopun vanilla-mascarponeseoksen joukkoon varovasti sekoittaen. Levitä pohjan päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa. Kun kakku on täysin jäähtynyt, juustokakkukerros kiinteytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti