maanantai 6. helmikuuta 2017

Tomaattifocaccia

Tammikuun puolella tuli kokeiltua focacciaa kirsikkatomaatti-koristelulla.





vuoka tässä noin 20x15 cm

4-4,5 dl vehnäjauhoja 
2 dl vettä tai maitoa
1 rkl sokeria, kokeile 1 rkl hunajaa 
0,5 tl suolaa 
1/2 pss kuivahiivaa tai 1/3 hiivapala
1 rkl oliiviöljyä

Pinnalle esimerkiksi pari kirsikkatomaattia siivutettuna 


Lämmitä neste mikrossa. Lisää sokeri j olisi voinut käyttää isompaa vuokaa, tai sitten paistaa vähän matalammassa lämmössä hiukan kauemmina hitusen suolaa. Kuivahiivalla lisää nesteeseen pari desilitraa jauhoja ja kaada kuivahiiva jauhojen päälle ja sitten sekoita. Hiivapalalla murustele suoraan nesteeseen ja sekoita ja lisää sitten pari desiä jauhoja. Anna seistä puolisen tuntia, kunnes juuri kuplii.

Alusta taikina jauhoilla pehmeäksi. Lisää öljy lopuksi joka irroittaa taikinan käsistä ja kulhosta. Lisää vielä pikkusen jauhoja, jotta taikina ei jää öljyiseksi. Kaada vuokaan. Painele pinnalle esimerkiksi pari siivutettua kirsikkatomaattia. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti