sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Raparperipullat

Kokeilin ensin tehdä pakkasessa olevista raparpereista sosetta, joka sopisi syötäväksi aamupalalla turkkilaisen jogurtin kanssa, mutta se olikin niin kirpeää, että loput soseesta piilotin pullien väliin. Tulikin ihan hyviä.



noin 5 dl pakastettuja raparperikuutioita
tilkka vettä
ripaus sokeria

3 dl maitoa
25 g hiivaa
0,75 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
7,5-9,5 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita

voita, sokeria, kanelia
kananmuna voiteluun
raesokeria

Keitä raparperikuutiot pehmeiksi vesitilkan ja sokeriripauksen kanssa. Soseuta vielä sileäksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä hyvin jääkaapissa.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon puolet jauhoista (4 dl) ja vatkaa taikinaa, että muodostuu parempi sitko. Lisää joukkoon jauhoja (2 dl) sekoittaen. Lisää huoneenlämpöinen tai sulatettu voi. Lisää loput jauhot vähitellen (1,5-3,5 dl). Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho ja anna kohota noin 30 minuuttia.

Kauli puolet taikinasta jauhotetulla pöydällä ja levitä päälle voita, sokeria ja kanelia. Levitä vielä päälle raparperisose. Rullaa ja leikkaa viipaleiksi ja asettele pellille leivinpaperin päälle, noin 12 pullaa yhdelle pellille. Kohota pullat liinalla peitettynä. Voitele kohonneet pullat munalla ja koristele raesokerilla. Tee lopusta taikinasta tavallisia korvapuusteja. Paista pikkupullia 225 °C n. 10-14 min.

1 kommentti:

  1. Ei pöllömpi piilo olleenkaan. :D Näyttää kyllä todella hyviltä :)

    VastaaPoista