lauantai 11. helmikuuta 2017

Punaherukka-ruiskaurapaistos

Alkaa olla aika käyttää kaikki pakastimessa olevat marjat, kevät lähestyy. Tein perinteiseen kaurapaistokseen pienen ruisvivahteen korvaamalla osan vehnäjauhoista ruisjauhoilla. Herkullisen kirpeää punaherukoilla, toimii hyvin myös raparpereilla, omenoilla tai päärynöillä. Tarjoillaan esimerkiksi vaniljakermajäätelön kanssa. Mukavia nämä simppelit reseptit, joihin löytyy kaikki ainekset valmiiksi kotoa, kun leivontahimo iskee tai herkkuhammasta kolottaa :) Muutenkin tykkään leipoa yleensä aina suunnittelematta. Harvoin aineksia lähtee kaupasta hakemaan tiettyyn leivonnaiseen.




Vuoka noin 20x15 cm


5 dl punaherukoita (pakastettuja)
1 rkl perunajauhoja

1 1/2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
100 g voita

Käytä pakastemarjat jäisinä ja irtonaisina. Lisää perunajauhot ja sekoita hyvin.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää mikrossa sulatettu voi ja sekoita. Voitele vuoka. Kaada marja-perunajauho-seos vuokaan. Ripottele muruseos päälle. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 15 min. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi vaniljakermajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti