lauantai 3. syyskuuta 2016

Rahka-omenakakku

Perinteinen rahkakakku kotimaisilla omenilla murotaikinapohjalla. Sitruuna antoi mukavasti raikasta makua ja sopi silti hyvin, vaikka omenatkin olivat kirpeitä.




24 cm irtopohjavuoka

Murotaikina:
1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
250 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
1 rkl perunajauhoja
1 kananmuna
0,75 dl sokeria
1/4-1/2 sitruunan mehu (6 rkl) ja kuori
0,5 tl vaniljasokeria

kaksi isoa omenaa (5-6 jos pieniä kotimaisia)

Sekoita juokseva margariini tai voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada vuokaan. Asettele päälle omenaviipaleet. Tai toisinpäin, omenat alle ja rahkatäyte päälle.

Paista 175 asteessa noin 30-35 min. Anna jäähtyä täysin kylmäksi ja irroita vasta sitten vuoasta. Kun kakku on täysin kylmä, täyte on kiinteää. Siirrä tarjoiluastialle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti