tiistai 13. syyskuuta 2016

Omena-kaurapaistos rommilla

Omenapaistos pienellä twistillä, kun omenat marinoidaan tummalla rommilla. Pieni makea makuvivahde tähän perinteiseen herkkuun. Reseptin alkuperä Pumpkin Jam-blogista useampi vuosi sitten.




Vuoka n. 25x35 cm

3-4 isoa tai 7-8 kotimaista pientä omenaa
0,25-0,5 dl rommia (Captain Morgan tumma)
0,5 tl kanelia
100 g voita
1 dl fariinisokeria tai sokeria
2,5 dl kaurahiutaleita

Kuori ja lohko omenat vuokaan. Kaada päälle rommi ja sekoita. Anna marinoitua niin kauan kuin maltat (käytännössä kuitenkin vartista pariin tuntiin). Ripottele pinnalle kanelia. Sulata voi ja lisää fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenalohkojen päälle. Paista paistosta 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

1 kommentti:

  1. Tätä pitääkin testata! Omenapaistos tälle syksylle vielä kokonaan tekemättä ja rommiakin löytyy.... ;)

    VastaaPoista