maanantai 29. elokuuta 2016

Patongit

Resepti uusimmassa Leivotaan-lehdessä. Normaalisti laitan sämpylätaikinaan enemmän öljyä ja sen kyllä huomasi; maku ei ollut aivan niin hyvä. Tässä myös käytettiin vain vehnäjauhoja. Normaalisti tulee laitettua aina lisäksi kaurahiutaleita tai ruisrouhetta.



2 patonkia

25 g hiivaa (laitoin 1/3 hiivapalasta)
3 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
noin 7 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, ja vaivaa muutama minuutti. Kohota liinan alla 45 minuuttia. Muotoile kaksi noin 30 cm pitkää patonkia pellille. Leikkaa viillot terävällä veitsellä. Anna kohota 30 minuuttia. Paista 250 asteessa noin 12-14 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti