maanantai 15. helmikuuta 2016

Mustikkakakku

Tämä kakku oli oikein herkullista. Resepti on muokattu Pirkasta. Jätin myös kuorrutteen pois.




irtopohjavuoka 18 cm


100 g juoksevaa margariinia
1 dl sokeria 
2 munaa 
0,5 dl turkkilaista jogurttia 
2,25 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
0,5 tl jauhettua kardemummaa 
150 g pakastemustikoita


Voitele irtopohjavuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Vatkaa pehmeä rasva, sokeri, munat ja turkkilainen jogurtti tasaiseksi taikinaksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Pyörittele jäiset mustikat pienessä määrässä jauhoja ja sekoita varovasti taikinan joukkoon. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, nosta sitten tarvittaessa lämpötilaa 200:n asteeseen ja anna paistua kypsäksi, että kakku muuttuu kullanruskeaksi. Anna kakun hieman jäähtyä ennen vuoan irrottamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti