lauantai 28. maaliskuuta 2015

Pellillinen punaherukkapiirakkaa kauramurulla

Kirpeätä punaherukkapiirakkaa kauramurulla pakkasvaraksi veneen kevättöihin.



Piirakkataikina:
6 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
2 tl vaniljasokeria 
2,5 dl sokeria 
1,5 dl juoksevaa margariinia tai voisulaa 
2 muna 
2 dl maitoa 

8-10 dl punaherukoita 

Kauramuru:
100 g sulatettua voita 
1,5 dl fariinisokeria 
3 dl kaurahiutaleita 
1 tl vaniljasokeria 
1 rkl vehnäjauhoja 

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri, sokeri ja juokseva margariini. Lisää maito ja sekoita. Lisää muna. Sekoita nopeasti löysäksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle. Ripottele päälle punaherukat.

Levitä pohjan päälle punaherukat. Yhdistä murukuorrutuksen ainekset ja levitä päälle. Paista piirakka 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti