lauantai 7. maaliskuuta 2015

Pehmeä punaherukkakakku

Suussasulavan pehmeää vaniljaista kakkua kirpeillä punaherukoilla. Sama resepti kuin vähän aikaa sitten tekemässäni punaherukkapiirakassa, mutta tähän tein keksipohjan ja laitoin täytteeseen vielä vaniljatangon sekä tein kakkuvuokaan niin täytteestä tuli korkeampi. Marjat olivat alussa täytteen alla, mutta nousseet pintaan paistamisen aikana.


18 cm irtopohjavuoka

Pohja:
100-130 g (8 kpl) digestivekeksejä
50 g voita

Täyte:
1 tölkki kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
200 g turkkilaista jogurttia
1 muna
1 vaniljatanko + 1 tl sokeria
noin 2,5 dl pakastettuja punaherukoita

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperiympyrä. Painele keksi-voi-seos pohjalle ja reunoille.

Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet terävällä veitsellä. Tee siemenistä keko ja lisää noin 1 tl sokeria ja sekoittele hyvin yhteen veitsenkärjellä; näin siemenet erottuvat toisistaan. Sekoita yhteen kondensoitu maito, turkkilainen jogurtti, kananmuna sekä vaniljatangon siemenet+sokeri. Ripottele jäiset punaherukat keksipohjan päälle ja kaada täyte vuokaan. Paista 200 asteessa noin 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöön ennen kuin irroitat vuoan. Anna jäähtyä täysin jääkaappikylmäksi ennen maistelua, niin täyte on ihanan kermaista ja sileää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti