sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kaura-mustikkakeksit

Sama resepti kuin kaura-punaherukkakekseillä, joita olen leiponut aikaisemmin. Tosi hyviä!



12 kpl

100 g pehmeää voita 
1,5 dl sokeria 
1 muna 
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita 
1 tl kardemummaa 
0,5 tl leivinjauhetta 
n. 1,5 dl tuoreita tai jäisiä mustikoita

Vatkaa huoneenlämmössä pehmentynyt voi sokerin kanssa kuohkeaksi ja lisää muna ja sekoita. Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet, kardemumma ja leivinjauhe. Sekoita ne seoksen joukkoon ja kääntele joukkoon mustikat. Ota taikinasta reiluja ruokalusikallisia jleivinpaperin päälle ja litistä hieman, mutta älä paina ihan litteiksi. Jätä palleroiden väliin reilusti tilaa, sillä keksit leviävät melko paljon uunissa. Neljä keksiä mahtuu yhteen riviin. Paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia, kunnes keksit ovat kullanruskeita.

5 kommenttia:

  1. Hei! Voiko näitä pakastaa vai kärsiikö pakkasessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. En ole kokeillut keksien pakastamista. Luulen että voi, kunhan ei pakasta niitä päällekkäin.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Helpoiten välttää värjääntymisen, kun käyttää jäisiä mustikoita ja sekoittaa taikinaa mahdollisimman vähän.

      Poista