perjantai 27. helmikuuta 2015

Manteli-suklaakakku

Superhyvää suklaakakkua, jossa jännä karkeahko suutuntuma mantelijauheen ansiosta. Syötiin yhdet palat vielä hiukan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa ja loput jääkaappikylmänä; molemmilla tavoilla tästä tuli suosikkini. Reseptin alkuperää en muista. Rommia voisi kyllä olla enemmän.







18 cm irtopohjavuoka

80 g mantelijauhetta 

100 g tummaa suklaata 
100 g voita 
1,5 dl sokeria 
3 munaa 
2 rkl kaakaojauhetta 
0,5 rkl rommia


Sulata voi mikrossa ja lisää suklaapalat ja sekoittele että sulavat ja lämmitä tarvittaessa vielä hetki kerrallaan mikrossa. Lisää sokeri ja kaakaojauhe ja sekoita. Lisää mantelijauhe ja sekoita. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää rommi. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperiympyrä ja voitele paperi ja reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 150 asteessa noin 40 min.

1 kommentti:

  1. Oi, miten on herkullisen näköinen kakku! Vaikuttaa helpolta tehdä, ja mantelijauheen käyttö miellyttää minua kovasti. Eli kokeilulistalle menee, kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista