maanantai 16. kesäkuuta 2014

Keikautettu kinuski-omenakakku

Makeata omenaista kakkua maanantai-iltaan. Resepti on vähän pienennetty Kaakao kermavaahdolla-blogista.




20 cm irtopohjavuoka

Kinuski:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

Täyte:
2 omenaa

Kakkupohja:
2 munaa
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl juoksevaa margariinia

Keittele ensin kinuski kuumentamalla kerma ja fariinisokeri kattilassa. Sekoittele kinuskia ja anna sen kiehua koko ajan sekoitellen noin 10 min. Leikkaa vuoan pohjalle sopiva leivinpaperiympyrä ja voitele vuoka. Kaada kinuski vuokaan.

Sekoita kakkupohjaan tulevat munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet ja juokseva margariini varovasti samalla sekoitellen.

Asettele pilkotut omenat kinuskin päälle, kaada päälle taikina ja paista uunissa 180 asteessa noin 25-30 min. Kumoa kakku varovasti tarjoilualustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti