tiistai 24. kesäkuuta 2014

Appelsiinikakku

Ihanaa appelsiinikakkua! Appelsiinin mehusta tehty kostuttava siirappi on ihanan makeaa ja syventää kakun appelsiinista makua. Reseptin pienensin Kodin kuvalehdestä. Jätin suklaakuorrutteen pois, koska ei kakku välttämättä sitä kaipaa, ellei halua nätimpää ulkonäköä.


Pieni 15 cm irtopohjavuoka

Pohja:
125 g voita
1,25 dl sokeria
1 appelsiinin kuori
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl appelsiinin mehua

Appelsiinisiirappi:
1 appelsiinin mehu (josta 2 rkl käytetään pohjaan)
0,5 dl sokeria

Voitele ja jauhota pieni vuoka. Raasta pestyn appelsiinin kuori ja purista mehu. Sekoita pehmeä voi ja sokeri ja appelsiinin kuoriraaste pehmeäksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Lisää vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe samalla sekoittaen. Lisää appelsiinin mehu. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Paista 180 asteessa noin 30-35 minuuttia.

Kun kakku paistuu, tee appelsiinisiirappi keittämällä appelsiinin mehua ja sokeria kattilassa kunnes seos muuttuu paksummaksi (noin 5 min.) Jätä jäähtymään.

Kun kakku on valmis, kumoa se lautaselle ja pistele hammastikulla siihen reikiä. Levitä appelsiinisiirappi kakun päälle. Kakku on hyvää lämpimänä tai kylmänä.

1 kommentti:

  1. Itsekin olen ottanut tämän tyylisen ohjeen joskus talteen, oliskohan ollut jostakin tv-ohjelmasta... En ole vielä kokeillut, tämä kyllä näyttää herkulliselta ja sopivan kostealta :)

    VastaaPoista