keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kinuski-Daimjuustokakku

Pienen leivontatauon jälkeen teki äkkiä mieli leipoa jotain ja Vaaleanpunaisen nonparellin innoittamana tein juustokakun yksinkertaisella koristelulla. Tämän kanssa menimme vanhempieni luokse ja samalla se toimi pikkuveljeni (17v) synttärikakkunakin. Makeaa kaakkua, mutta ei ollenkaan turhan :) Daim on hyvää!




24 cm irtopohjavuoan rengas

Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
200 g tuorejuustoa
2,5 dl flora vispiä
1 prk kondensoitua maitoa valmiiksi keitettynä
3 liivatelehteä
noin 3 rkl vettä
1 iso daim murustettuna (koristeluun toinen)

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Laita vuokaan reunakalvo. Painele seos suoraan tarjoilualustalle irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle (vuoraa vielä reunakalvolla jos mahdollista). Jos käytät voita älä painele liian tiiviiksi, muuten pohjasta tulee turhan kova.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma, lisää juusto sekä keitetty kondensoitu maito. Sulata pehmenneet liivatelehdet kattilassa muutamaan ruokalusikalliseen kuumaa vettä. Kaada täytteeseen samalla sekoittaen tehosekoittimella. Lisää Daimmurut. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele Daim-muruilla.



1 kommentti: