maanantai 8. heinäkuuta 2013

Leipä leipävuoassa

Leivotaan-lehden limppuohjetta muutin vähän jauhojen osalta ja käytin kuivahiivaa. Alla ohje miten minä tein. Tulipas hyvää!




leipävuoka

1 limppu

puoli pussia kuivahiivaa
3 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
0,5 dl tummaa siirappia
0,25 dl juoksevaa margariinia
6 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisrouhetta
0,5 dl auringonkukansiemeniä

Sekoita lämmitettyyn veteen suola, siirappi, juokseva margariini, kuivahiiva sekoitetaan pieneen määrään jauhoja ja lisätään sekaan, ruisrouhe ja auringonkukansiemenet ja alusta taikinaksi lopuilla jauhoilla. Revi vähän löysästä taikinasta paloja leivinpaperoituun leipävuokaan joka puolelle tasaisesti. Anna kohota noin 30-40 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia. Anna seistä hetki vuoassa. Nosta leipä pois vuoasta. Anna lämmön tasaantua vielä ennen viipalointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti