sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Mansikkapiiras

Hyviä Suomalaisia mansikoita! Vadelmaisen piiraan resepti löytyy Chocomumin vanhasta blogista ja mustikkainen versio Kirsin keittiöstä. Alunperin resepti ilmeisesti on Kaarina Roinisen, jossa on käytetty täytteessä tuorejuustoa ja kermaa. Tein piiraan mansikoilla ja käytin turkkilaista jogurttia. Olen tehnyt kerran piirasta ranskankermasta ja päällä oli tuoreita punaherukoita ja muistan, että täytteeseen tuli vieno salmiakkinen maku fariinisokerista, mutta tässä jogurtin hapan maku jätti sen harmi kyllä alleen. Jogurtista tykkäämätön ei mausta juurikaan innostunut. Ihan hyvää piirasta kuitenkin ja kaikki katosi kupuihin illan aikana. Täyte jämäköityi selvästi useamman tunnin kuluttua kylmässä ollessaan.




piirakkavuoka

Murotaikina:
100 g voita tai 1 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 1/2 dl Flora vispiä
150 g Valio crème fraichea (laitoin turkkilaista jogurttia)
1 dl fariinisokeria
tuoreita mansikoita (tai muita marjoja)

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muut aineet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Paista pohja 200 asteisessa uunissa 10-12min (pohja ei saa saada paljon väriä). Anna pohjan jäähtyä.

Vaahdota Flora Vispi. Lisää joukkoon ranskankerma ja fariinisokeri. Vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut.

Asettele mansikat täytteen päälle. Anna piirakan jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Totta... tämä on hyvää!! tosin mansikoilla en ole tainnut kokeilla... siis mansikkaversiota testaamaan =)

    VastaaPoista