perjantai 22. maaliskuuta 2013

Rahkapiirakka

Perus rahkapiirakka muropohjalla, herkkua ja sopii hyvin tulevaan pääsiäiseenkin.





26 cm irtopohjavuoka tai piirakkavuoka

Murotaikina:
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
250 g rahkaa
2 dl vispikermaa
1 muna
puolikkaan sitruunan mehu
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

Vatkaa juokseva margariini ja sokeri. Lisää muut aineet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle.

Sekoita täytteen ainekset hyvin yhteen ja kaada pohjan päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia, että täyte hyytyy, mutta ei ruskistu. Anna jäähtyä hyvin ennen irtopohjavuoasta siirtämistä ja leikkaamista.


6 kommenttia:

  1. Yam, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Näyttää niin herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Ihana vaatimattoman kaunis herkku!
    Minun unelma!

    VastaaPoista
  3. Kyllä on herkkua.

    VastaaPoista
  4. Tehnyt itse moniin juhliin ja reseptiä on kyselty perään.tämä on niin nammnamm

    VastaaPoista
  5. En näe voita ohjeessa lainkaan. Vatkaa voi ja sokeri? Juokseva margariini ja sokeri? Nyt en ymmärrä..... 🙄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentista, kävin korjaamassa reseptiä 😀

      Poista