Perus rahkapiirakka muropohjalla, herkkua ja sopii hyvin tulevaan pääsiäiseenkin.
26 cm irtopohjavuoka tai piirakkavuoka
Murotaikina:
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
250 g rahkaa
2 dl vispikermaa
1 muna
puolikkaan sitruunan mehu
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Vatkaa juokseva margariini ja sokeri. Lisää muut aineet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle.
Sekoita täytteen ainekset hyvin yhteen ja kaada pohjan päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia, että täyte hyytyy, mutta ei ruskistu. Anna jäähtyä hyvin ennen irtopohjavuoasta siirtämistä ja leikkaamista.
Yam, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Näyttää niin herkulliselta :)
VastaaPoistaIhana vaatimattoman kaunis herkku!
VastaaPoistaMinun unelma!
Kyllä on herkkua.
VastaaPoistaTehnyt itse moniin juhliin ja reseptiä on kyselty perään.tämä on niin nammnamm
VastaaPoistaEn näe voita ohjeessa lainkaan. Vatkaa voi ja sokeri? Juokseva margariini ja sokeri? Nyt en ymmärrä..... 🙄
VastaaPoistaHei, kiitos kommentista, kävin korjaamassa reseptiä 😀
Poista