keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Naan-leivät

Olivat todella hyviä, nämä Pirkka-lehden reseptillä tehdyt leipäset.


8 kpl

1 dl maitoa
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl vehnäjauhoja
1/2 ps kuivahiivaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
25 g voita tai margariinia

Sekoita maito ja jogurtti. Lämmitä seos 42-asteiseksi. Yhdistä kuivahiiva, sokeri ja suola vehnäjauhoihin, sekoita maito-jogurttiseokseen. Anna taikinajuuren kohota 20 minuuttia lämpimässä paikassa. Lisää taikinaan vatkattu kananmuna, sulatettu voi ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Paloittele taikina 8 osaan ja painele pyöreiksi (halk. 12 cm) leiviksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille, kohota 10 minuuttia ja paista 225-asteisessa uunissa 8 - 10 minuuttia. Voitele kuumat leivät sulatetulla rasvalla, peitä leivinliinalla ja tarjoa lämpiminä

2 kommenttia:

  1. Naan-leivät ovat aivan ihania ja niin herkullisia!

    VastaaPoista
  2. Kuulun myös naan-leipien ystäviin :) Omassa ohjeessani (Valiolta) jogurtin tilalla on rahkaa, joten täytyykin kokeilla tällaista jogurttiversiota joku kerta.

    VastaaPoista