sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Créme vanille mustikkatorttu

Mustikkakausi jatkuu. Kinuskikissan reseptillä tein piirakan käyttämällä omenoiden sijaan tuoreita mustikoita. Olen tehnyt samaa aiemmin omenoillakin. Pikkuisen parempaa oli tämä versio :) Veneolosuhteissa pikkuisen hankala tehdä... Pienikin aalto ja täytettä läikkyi yli reunojen...




piirakkavuoka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
ripaus suolaa
125 g voita
2 rkl vettä

Täyte:
1 tölkki kondensoitua maitoa (ei keitettyä)
1,5 dl maitoa
2 munaa
1 vaniljatanko
noin 5 dl tuoreita mustikoita


Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola. Lisää voi ja nypi tasaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä piirakkavuokaan. Sekoita yhteen kondensoitu maito purkista, maito, kananmunat ja vaniljatangon siemenet. Kaada pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia ja ripottele sitten päälle mustikat ja paista vielä noin 10 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla jos reunat uhkaavat tummua.

4 kommenttia:

  1. Itse olen kokeillut vain sitä omenaista versiota, mutta syötävän hyvältä näyttää tämä mustikkainenkin torttu, slurps! Onnea blogin uuteen kotiin! : )

    VastaaPoista
  2. todella herkullisen näköistä Blogini on muuttanut. Uusi osoitteeni on http://juhlatar.blogspot.fi/
    tervetuloa vierailemaan :)

    VastaaPoista
  3. Onpas ihana piirakka! Vaikuttaa mustikoiden kanssa erityisen hyvältä idealta. Itse olen omenaversiota kokeillut, mutta tämä kuulostaa kiehtovammalta.:)

    VastaaPoista
  4. Nam! Tekis niin paljon mieli leipoa itsekin jotain mustikkaista nyt :-)

    VastaaPoista